Koketid blomkål – Hvor lenge må blomkål kokes?

september 24, 2022
Sist endret 
januar 26, 2023

Skal du koke blomkål trenger du kanskje den første gangen en liten guide til hvordan du skal gjøre det og ikke minst koketid for blomkålen.

Oppbevaring av blomkål

Oppbevaring bør gjøres i kjøleskap. Du kan dekke blomkålen med en plastpose eller en egnet boks. Blomkål vil holde seg godt i kjøleskapet, opptil en måneds tid. Det samme gjelder for rosenkål, som du kan lese mer om her.

tilberede blomkål med kniv og skjærefjøl
Skjær blomkålen i passende store buketter.

Før koking: Hvordan tilberede blomkål?

For å tilberede blomkål trenger du i hovedsak bare en kniv og en skjærefjøl. Fjern de grønne bladene i kanten på blomkålen. Stilken kan også skjæres bort. Del så blomkålen i små blomkålbuketter og legg bitene i en kjele med vann.

Koketid blomkål:

Hvor lenge skal blomkål koke? Har du kuttet blomkålhodet i passende store biter er koketid for blomkål på ca 7-9 minutter. Mindre biter kan kokes noe kortere. Mens det koker kan du sjekke med en gaffel eller spiss kniv om blomkål bukettene er møre. Dette kjenner du ved at kniven ikke møter motstand, men glir igjennom blomkålen.

Trenger du en ny grønnsaks-kjele finnes det et godt utvalg her:

Etter koking:

Når du har kokt blomkålen kan du servere. I. motsetning til asparges trenger ikke blomkålen å kjøles ned i kaldt vann etter koking. Kokt blomkål passer som tilbehør til både kjøtt og fisk og inneholder omtrent like mye sunne næringsstoffer som brokkoli, men er ikke like rik på jern.

Blomkålpurè. Foto: Synøve Dreyer, frukt.no
Tormod er hobbykokk på sin hals og glad i å tilberede norske råvarer. Han lager gjerne tradisjonsrike middagsretter. Formidling av det norske kjøkken og alle dens kvaliteter er noe Tormod setter stor pris på.
Koketid.no gir deg en mengde enkle guider for 
hvordan du skal koke ulike matvarer.
© Copyright 2023 - COM365 AS - All Rights Reserved
crossmenu