Poppe popcorn i kjele

juni 10, 2023
Sist endret 
juni 10, 2023

Popcorn er en deilig snacks som mange av oss elsker å kose oss med. Enten vi ser på en film hjemme eller har besøk av venner, er popcornene alltid en sikker vinner. Men hva gjør du når du ikke har en popcornmaskin? Fortvil ikke! Her skal vi vise deg hvordan du kan poppe popcorn i en kjele og få et like fantastisk resultat.

Utstyr til å poppe popcorn

Først og fremst må du sørge for å ha riktig utstyr. Du trenger en stor kjele med lokk, popcornkjerner og litt olje eller smør. Du kan bruke hvilken som helst type olje eller smør du liker godt, men jeg foretrekker å bruke smør fordi det gir en god og rund smak.

Når du har alt utstyret klart, setter du kjele på komfyren og tilsetter smør. Når smøret smelter, tilsetter du popcornkjerner. Husk å ikke tilsette for mange kjerner, fordi det vil føre til at popcornet ikke blir jevnt poppet. En god tommelfingerregel er å tilsette nok kjerner til å dekke bunnen av kjelen, men ikke mer enn det.

popcorn i olje

Slik gjør du

Så snart du har tilsett kjernene, setter du på lokket og begynner å riste på kjelen. Dette er viktig fordi det vil forhindre at popcornet brenner seg fast i bunnen av kjelen. Du kan riste kjelen ved å holde i håndtaket og bevege den fram og tilbake over varmen.

Etter noen minutter vil du høre at kjernene begynner å poppe. Dette er når det begynner å bli morsomt! Det er noe med den lyden av popcorn som popper som virkelig får oss i godt humør. Fortsett å riste på kjelen til poppingen avtar. Når det er stille i noen sekunder, kan du ta kjelen av varmen.

Hvor lenge skal popcorn poppe i mikroen?

Tiden det tar å poppe popcorn i mikrobølgeovnen vil avhenge av mikrobølgeovnens effekt og størrelsen på popcornskålen som brukes. I gjennomsnitt tar det mellom 2-4 minutter å poppe popcorn i mikrobølgeovnen, men det er viktig å følge med under poppingen og stoppe mikrobølgeovnen når poppingen avtar for å unngå å brenne popcornet. Hvis du lager popcorn i mikrobølgeovnen for første gang, kan det være lurt å teste med en mindre mengde popcorn og bruke kortere tid for å finne ut den optimale tiden for din spesifikke mikrobølgeovn og popcornskål. Husk også at forskjellige merker av popcornkorn kan ha forskjellig størrelse og form, noe som kan påvirke hvor mye tid som trengs for å poppe flest mulig maiskorn uten at det blir brent.

luftpoppe popcorn

Luftpoppe popcorn i gryte

Luftpoppe popcorn i gryte er en enkel og klassisk metode som krever minimalt med utstyr. For å starte, plasserer du en stor gryte med lokk på middels høy varme og tilsetter ca. 2 ss olje og 1/3 kopp popcornkorn. Rist litt forsiktig frem og tilbake slik at alle kornene er dekket av olje. Når kornene begynner å poppe, rist gryten med jevne mellomrom slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Når poppingen avtar, tar du gryten av varmen og fjerner lokket forsiktig for å slippe ut damp. Tilsett ønsket mengde smør og salt, og rør om før servering.

Luftpoppe popcorn i mikro

For å luftpoppe popcorn i en mikrobølgeovn, trenger du en mikrobølgeovn-kompatibel skål med lokk eller en spesialisert popcornskål. Tilsett ca. 1/3 kopp popcornkorn i skålen, legg på lokket eller dekk popcornskålen med et papirhåndkle. Plasser skålen i mikrobølgeovnen og velg et høyt nok effektnivå for å oppnå ønsket popping. Poppingstiden kan variere avhengig av mikrobølgeovnens effekt, men i gjennomsnitt tar det mellom 2-4 minutter. Pass på å lytte til poppingen, og når den begynner å avta, ta skålen ut av mikrobølgeovnen og fjern lokket eller papirhåndkle forsiktig for å slippe ut damp. Tilsett ønsket mengde smør og salt, og rør om før servering.

popcorn i gryte

Hva gjør at popcorn popper?

Popcorn er en type maiskorn som popper når det utsettes for varme. Hver popcornkjerne har et fuktig og klebrig indre som er omgitt av en hard ytre kjerne. Når popcornet blir oppvarmet, begynner vannet inne i kjernen å dampe og bygger opp trykket inntil kjernen til slutt eksploderer og utvider seg til flere ganger sin opprinnelige størrelse. Den ytre skallet på popcornet revner også under hele poppingen, noe som gir popcornet den typiske "blomkål-aktige" formen. Popcornkornene inneholder også stivelse som blir gelatinisert under poppingen, og dette gir popcornet den sprø konsistensen og smaken vi alle kjenner og elsker. Popcorn er en sunn og deilig snack som kan nytes i mange forskjellige varianter, og den enkle og spennende poppingen av popcorn gjør det til en morsom aktivitet for både store og små.

Smaker

Nå kommer den viktige delen: tilsett smakstilsetningene dine! Du kan tilsette alt fra salt og olje og pepper til kanel og sukker. Det er opp til deg hva du liker best. Jeg liker å tilsette litt salt og smør for å gi popcornet den klassiske smaken.

Når du har tilsett smakstilsetningene dine, rister du på kjelen litt igjen for å blande alt sammen. Og der har du det! Popcorn poppet i en kjele og klar til å nytes. Sett deg ned foran favorittfilmen din og nyt en deilig snack.

Så der har du det! Poppe popcorn i kjele kan virkelig være en morsom og underholdende opplevelse. Det kan ta litt tid å mestre teknikken, men når du har det, vil du aldri trenge å kjøpe en popcornmaskin igjen. Popcorn i en kjele kan være like deilig og deilig som noen gang!

popcornmaskin

Hva er en popcornmaskin?

En popcornmaskin er en spesialisert maskin som brukes til å lage popcorn på en enkel og effektiv måte. Popcornmaskiner kommer i forskjellige størrelser og utforminger, men de har vanligvis en kjele som er laget av rustfritt stål eller aluminium og bruker en varmekilde som varmer opp kjelen til en optimal poppingstemperatur. Kjelen har som regel en rørearm som beveger popcornkornene rundt og hindrer dem i å brenne seg fast i bunnen. Popcornmaskiner kan brukes både hjemme og på kommersielle steder som kinoer og sportsarenaer, og de kan gi et jevnt og profesjonelt resultat hver gang. Noen popcornmaskiner har også funksjoner som varmelamper og oppbevaringsbokser som holder popcornet varmt og ferskt etter poppingen. Popcornmaskiner kan være et flott tillegg til enhver fest eller samling og kan gi en autentisk og nostalgisk opplevelse for popkorn-elskere i alle aldre.

Tormod er hobbykokk på sin hals og glad i å tilberede norske råvarer. Han lager gjerne tradisjonsrike middagsretter. Formidling av det norske kjøkken og alle dens kvaliteter er noe Tormod setter stor pris på.
Koketid.no gir deg en mengde enkle guider for 
hvordan du skal koke ulike matvarer.
© Copyright 2023 - COM365 AS - All Rights Reserved
crossmenu